Categorieën
Gezondheid en ontwikkeling Trainingen

Webinar

Het prikkelgevoelige kind

Datum: 15 februari 2021 19.45-21.15 (dit webinar heeft reeds plaatsgevonden).

Nieuwe datum: 10 maart 2021

Dit webinar is voor ouders en persoonlijk begeleiders. Geïnteresseerde collega’s en ieder die beroepsmatig betrokken is bij kinderen met prikkelverwerkingsproblemen zijn welkom deel te nemen.

Valt jou op dat je kind soms moeite heeft met het verwerken van prikkels? Reageert jouw kind (extreem) gevoelig op de omgeving of op veranderingen in die omgeving? In dit webinar kijken we voorbij een eventueel “label” (hoogsensitief, AD(H)D of ASS). En geven we inzichten in onderliggende factoren die gedrag en emoties van uw kind kunnen beÏnvloeden. 

Gegeven door: Jenneke van Dijk (pedagoog en ontwikkelingstherapeut) en Maria Louise Booisma (Lichaamsgericht therapeut, educatief kinesioloog en BodyTalk practitioner) delen hun inzichten. 

Hun holistische kijk is gebaseerd op 3 pijlers: 

Ontwikkeling, Metabolisme en Gedrag 

Kijk onder de oppervlakte van wat je ziet. Er zijn altijd onderliggende factoren aanwezig die bijgedragen hebben aan de sensitiviteit van jouw kind. Door aan de slag te gaan met de onderliggende factoren ontstaat er meer balans in lichaam en geest van uw kind.”

Toegang na aanmelding via het contactformulier:https://eduqi.nl/contact/.

Emailadres: teameduqi@gmail.com

U ontvangt een link voor de Zoomwebinar. 

De toegang is gratis

Maximaal 25 personen. Op volgorde van inschrijving. 

Categorieën
Bewegingsontwikkeling Online sessies

NeuroMovement in tijden van Corona:

Kun je online aangeraakt worden?

Toen in maart mensen met een contactberoep hun werk moesten neerleggen vanwege de Corona-crisis, zat er voor mij en mijn collega ABM / NeuroMovement practitioners niets anders op dan onze praktijkdeuren te sluiten. Ik vond het vreselijk, zat aardig in de weerstand en wist werkelijk niet wat wél te doen.

Gelukkig had ik vrij vlot na sluiting een inspirerend gesprek met Rowan, specialist in online marketing en moeder van één van mijn klanten en dat bracht mij op een nieuw spoor. Rowan spoorde me aan om andere mogelijkheden te onderzoeken om mijn doelgroepen te bereiken in deze tijd.

Ik werk met kinderen en volwassenen met een bewegingsbeperking, al dan niet veroorzaakt door een hersenbeschadiging of een genetische aandoening. Aanraken en bewegen is mijn vak met als doel nieuwe netwerken in het brein aan te leggen, zodat de klanten hun beperkingen te boven groeien en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen. NeuroMovement, zo heet deze nieuwe professie, ook wel bekend als de Anat Baniel Methode.

Online werken leek mij eigenlijk geen optie, wel zichtbaar blijven en aan marketing werken, zei ik tegen Rowan. Gek genoeg zetten haar scherpe en open vragen mij toch aan het denken. Al gauw ontdekte ik dat ik bepaalde bewegingslessen aan volwassenen wel online kon geven. Ook verzon ik een experiment om de ouders van kinderen met een beperking online te coachen om met de onderliggende principes van de methode in het dagelijks leven te gaan werken.

Kort daarop kwam ook Anat Baniel met een online training precies hierop gericht voor ons professionals. Zo kwam het dat ik tijdens de lockdown online leerde coachen en ontdekte hoe ontzettend veel effect het heeft als ouders de 9 essentials en andere onderliggende principes van ABM / NeuroMovement in de thuissituatie leren toepassen. Door deze ervaringen weet ik nu zeker dat online ‘aanraken’ heel goed mogelijk is. Uiteraard niet fysiek, maar coachende woorden raken ook aan!

Ook al kan de online coaching van ouders mijn hands-on werk met de kinderen niet vervangen, ik zie het wel als een bijzonder welkome aanvulling daarop. En daarom heb ik besloten deze service te blijven aanbieden.

Durf je als ouder ook het diepe in met je kind? Check dan mijn website voor meer informatie: www.judithsimon.nl. Of bel of mail me: Judith Simon, 06-30249895, judith@judithsimon.nl.

Mara, moeder van een baby met CP:

“Judith heeft ons online gecoacht zodat we de 9 essentials in de thuissituatie kunnen toepassen. Het heeft ons heel veel bewustzijn opgeleverd. Ze keek mee met de dingen waar we thuis tegenaan lopen met onze dochter van 10 maanden oud. We hebben geleerd van Judith om onze dochter meer tijd te geven. Als we haar in een nieuwe houding brengen, doen we dit nu rustig en benoemen we wat we doen. Zo heeft ze de tijd om alles te verwerken. Sinds we dit doen, merken we dat ze rustiger is als we haar neerleggen. Als we iets willen oefenen, benoemen we welke bewegingen ze maakt, maar ook welke bewegingen ze zou ‘kunnen’ maken. Hoe jong ze ook is, ze lijkt dit te begrijpen! Judith heeft nu ook bij ons thuis kunnen meekijken, wat zeker ten goede komt voor de verdere behandeling.”