Brain Gym170® for Special Needs

De Brain Gym®170 for Special Needs is een verdiepende methode in de Brain Gym®. Cecilia Koester M.ed., meer dan 40 jaar ervaring in het werken met kinderen met speciale uitdagingen, ontwikkelde deze methode. De methode biedt ondersteuning  voor kinderen, jongeren en volwassenen met de volgende uitdagingen: Autisme,  ADD  en ADHD, dyslexie, Cerebrale Parese, Angelman Syndroom, Down Syndroom, spraak moeilijkheden, hersenbeschadigingen, blindheid, doof/slechthorendheid, gevolgen van beroertes en epilepsie.

Inmiddels geeft Cecilia wereldwijd les over de Movement Based Learning methode aan ouders en begeleiders, therapeuten en leerkrachten. De methode bestaat uit een serie ontspannende, eenvoudige, doeltreffende oefeningen die zijn ontwikkeld door Cecilia Koester ter ondersteuningen en aanvulling op de Brain Gym® oefeningen en hun aanpassingen. De Movement Based Learning activiteiten vormen, samen met de aangepaste Brain Gym® oefeningen en balansen, de training Brain Gym® 170 voor Special Needs. Maria Louise Booisma en Vinciane Schoenmaeckers verzorgen deze training in Nederland en België.

Boek Movement Based Learning

In haar praktische boek “Movement Based Learning for Children of All Abilities” beschrijft Cecilia de “Building Blocks”. De bouwstenen van de ontwikkeling die het leren bevorderen zijn gebaseerd op de natuurlijke, normale menselijke ontwikkeling. Ze brengen snelle, vaak grote veranderingen in focus, begrip, communicatie, organisatie en motoriek. Zo kan ieder kind, met zijn eigen speciale behoeften stappen maken in zijn ontwikkeling. Een nieuwe manier van werken, die op een heldere, eenvoudige manier wordt uitgelegd en makkelijk toepasbaar is. De oefeningen zijn functioneel en direct in te zetten.


Meer informatie over deze methode vindt u op movementbasedlearning.com therapeuten en coaches die met deze methode werken vindt u op movementbasedlearning.nl


Trainingen voor ouders, PGB-ers, therapeuten, leerkrachten, onderwijsassistenten en kindercoaches!

De verwachting is dat de BrainGym®170 zal in 2020 door Vinciane Schoenmaeckers en Maria Louise Booisma gegeven worden.

Deelnemers leren tijdens de Brain Gym®170 for Special Needs training en in de 1 daagse workshop vaardigheden die het leren en functioneren in het hele leven verbeteren. Je zult merken dat de handreikingen direct toepasbaar zijn, thuis, op school, maar ook binnen een therapeutische setting.

Jenneke van Dijk, Vinciane Schoenmaeckers en Maria Louise Booisma zijn in samenwerking met Cecilia Koester een online training aan het opzetten. Heeft u hiervoor interesse, laat het weten door een mail te sturen naar Maria Louise joyoflife.nu@gmail.com

Op de website movementbasedlearning.nl kunt u kijken of er al weer life trainingen worden aangeboden.