Over ons

De initiatiefnemers van EduQi zijn Jenneke van Dijk en Maria Louise Booisma.

Jenneke van Dijk komt oorspronkelijk als verpleegkundige uit de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast haar opleiding tot verpleegkundige studeerde ze deeltijd (ortho)pedagogiek met als afstudeeropdracht autisme. De laatste 15 jaar tot op heden is ze werkzaam als revalidatietherapeut binnen de visuele revalidatie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Observeren van gedrag en de kracht van een kind/volwassene zichtbaar maken vind ik boeiend en zie ik als een uitdaging! In moeilijk verstaanbaar gedrag wat een kind/volwassene laat zien zit vaak al een verwijzing naar de oplossing van een “probleem”. Ik vind het interessant om te zien wat iemand “beweegt”. Vanuit de praktijk heb ik ervaren dat we met een lichaamsgerichte benadering, gezondheid, gedrag en leerpotentieel op een positieve manier kunnen beïnvloeden en specifiek aan kunnen sluiten bij de uitdagingen van kinderen en volwassenen.

Maria Louise Booisma is lichaamsgericht therapeut. Zij werkt met diverse methodes zoals Educatieve kinesiologie, tactielintegratie, BodyTalk en BrainQ binnen haar praktijk. Zij ontdekte dat ontwikkeling en gezondheid bij de bron aanpakken een enorme impact op groei en potentieel heeft. Zij deelt graag haar kennis en ervaringen die ze de afgelopen jaren opdeed met anderen. Maria Louise draagt kinderen en jongeren met speciale uitdagingen in hun ontwikkeling een warm hart toe. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan binnen het speciaal onderwijs.

Jenneke en Maria Louise hebben elkaar in 2017 ontmoet tijdens de training Brain Gym® 170 for Special Needs van Cecilia Koester. Vanaf toen hebben zij contact gehouden over aanvullende methodes voor ontwikkeling en gezondheid. Samen delen Jenneke en Maria Louise de overtuiging dat een verbinding tussen gezondheid en ontwikkeling noodzakelijk is om groei optimaal te ondersteunen. Via dit platform willen zij kennis en ervaringen over diverse methodes (die elkaar aanvullen) delen.