prikkelverwerking en het driedelige brein

Online training

Label of geen label. Wanneer er sprake is van prikkelverwerkingsproblemen verloopt de ontwikkeling anders. Deze modules geven jou meer inzicht in enkele primaire reflexen en het inzetten van spel, oefeningen en tactiel interventies om de sensorische en motorische ontwikkeling te ondersteunen In deze module is speciaal aandacht voor AD(H)D en ASS. Ook geschikt voor ouders begeleiders van kinderen met motorische beperkingen.

Modules: Eenvoudig concept van de Drie hersengebieden en ondersteuning van de ontwikkeling door beweging en spel.

Module 1, 24 maart ●De kleine hersenen en het RAS systeem ●De invloed van stress op focus en concentratie. ●Welke primaire reflexen zijn van invloed ●Welke beweging en spel activiteiten kun je inzetten om rust te creëren in het brein en het kind te ondersteunen in een gevoel van veiligheid.

Module 2, 31 maart ●De middenhersenen ●Sociale ontwikkeling, interactie en  (emotionele) stabiliteit,organisatie en planning ●Welke primaire reflexen zijn van invloed ●Welke beweeg en spel activiteiten kun je inzetten gericht op dit deel van de hersenen om te ondersteunen.

Module 3, 7 april ●De grote hersenen ●Betekenisverlening, kennis vergaren, schoolse vaardigheden ●Welke primaire reflexen zijn van invloed ●Welke beweeg en spelactiviteiten kun je inzetten om dit deel van de hersenen te ondersteunen.

Duur 3 x 90 minuten online         

*  ruimte voor casuïstiek/ vragen vanuit de praktijk

Over de trainers:

Jenneke van Dijk heeft als ontwikkelingstherapeut een specialisme in autisme en Maria Louise Booisma als lichaamsgericht therapeut en via BrainQ® een specialisme in AD(H)D. Beide hebben zij veel ervaring met hoog sensitiviteit bij kinderen.

Setprijs: €275,-

Losse modules: €99,-

Inschrijven via de link:

Opmerking: Binnen deze training wordt geen Brain Gym® gedoseerd. Wel worden er enkele vrijgegeven Brain Gym® oefeningen genoemd en gedemonstreerd. En de connectie duidelijk tussen oefeningen (zoals Brain Gym® oefeningen en andere oefeningen, reflexen in relatie tot sensorische verwerking). Voor Brain Gym® trainingen verwijzen wij graag door naar Brain Gym® Nederland. Movement Based Learning trainingen zullen wij op termijn ook gaan verzorgen en de basis hiervan krijgt in deze training aandacht.

    [checkbox* Trainingen label_first "Webinar "Het prikkelgevoelige kind" "Movement Based learning"]